דילוג לתוכן

יהושע לוינברג – מפעל חיים

נובמבר 5, 2012

גילת רשתות לווין

גילת רשתות לווין, שנוסדה ב-1987, נסחרת בבורסה (נאסד"ק: GILT) ומחזיקה ב-16 משרדי מכירות ושירות ברחבי העולם. תרומתה העיקרית של גילת לשוק הנה ה-VSAT, מסוף לוויין קרקעי דו-כיווני בעל אנטנת צלחת קטנה. חברות תקשורת משתמשות ב-VSAT לצורכי אספקת מידע מהימן ואינטרנט. כמו כן, ה-VSAT מספקים פורמט קול ווידאו לחברות, לממשלות וללקוחות פרטיים מכל רחבי העולם; כיום החברה משרתת מפעילי שירותי תקשורת ב-85 ארצות. ה-VSAT משווקים כחלק ממשפחת מוצרים הנקראת “SkyEdge™” ו-“SkyEdge II”. כמו כן, בבעלותה של גילת נמצאת ספייסנט בע"מ, חברת בת אשר מספקת שירותי פס רחב קוויים ואלחוטיים לחברות ולארגונים ממשלתיים ותעשייתיים הממוקמים בצפון אמריקה. בנוסף, בבעלותה של גילת 21 חברות בת הנמצאות בכל רחבי העולם.

יהושע לוינברג סייע להקים את החברה מן היסוד. בשנים הראשונות כיהן כמייסד שותף וסגן הנשיא לשיווק ולפיתוח עסקי ( 1987-1989), לאחר מכן כסגן הנשיא והמנכ"ל בארצות הברית (כאשר פתח את המשרדים הראשונים של גילת בארצות הברית , 1989-1994 ). מ-1994 עד 2003 לוינברג שימש כסגן הנשיא הבכיר לפיתוח עסקי וכיום הוא משמש כיועץ בכיר למועצת המנהלים.

ג'אל וונצ'רס

בנוסף, יהושע לוינברג משקיע בחברות סטארטאפ באמצעות חברת ההשקעות ג'אל וונצ'רס אותה ייסד עם אחיו, עמירם לוינברג. לוינברג משקיע בעיקר בחברות היי-טק המשרתות את תעשיות האינטרנט, התקשורת והאנרגיה המתחדשת. יהושע לוינברג ואחיו הנם שותפים פעילים בחברת ההשקעות ומספקים הדרכה ותמיכה של ממש לחברות הממומנות.

בעל יותר מ-20 שנות ניסיון בתחום התקשורת הלוויינית, לאחרונה חיווה יהושע לוינברג את דעתו לגבי המגמה המתפתחת של מיזוג תקשורת לוויינית ימית. הוא שוחח על כך עם נציג Mergermarket.com, כתב העת העצמאי המקוון בנושא מיזוגים ורכישות (M&A), והצהיר ש:

כדי להיות שחקני מפתח [בתעשייה], על החברות להיות בעלות נוכחות עולמית וכן יכולת איתות, והצורך לפעול בקנה מידה גדול יותר הוא שמביא למיזוגים… העובדה היא שבלי גודל משמעותי לחברה קשה מאוד להניב רווחים. חברה לא יכולה להיות גלובלית בלי הכנסות של יותר מ-100 מיליון דולר אמריקני כדי למשוך את הלקוחות הגדולים ולהקנות להם את הביטחון שהיא תהיה עדיין בסביבה בתוך חמש או עשר שנים.

בנוסף, יהושע לוינברג לוקח חלק פעיל בצמיחת התעשייה ובהתפתחותה בשווקים חדשים. רק לאחרונה הוא הוזמן להרצות בפורום MIT ליזמות שבו דיבר על ההזדמנויות העסקיות בין ישראל לבין ברזיל. הפורום, שנערך ב-3 ביוני 2010, בחן את האפשרויות בשוק הברזילאי וסיפק לאנשי עסקים, למשקיעים ולחברות הזדמנות לקשור קשרים.

יהושע לוינברג הנו איש עסקים מנוסה, משקיע ומוביל בתעשייה. הוא ממשיך להוביל את גילת ולתרום את הידע העסקי שלו לתעשייה.

חברת ג'אל ונצ'רס (JAL Ventures) אשר כאמור הוקמה ב-2003 על ידי יהושע ועמירם לוינברג ושותפים, משנה בימים אלה את פניה והופכת לקרן הון סיכון עצמאית. הקרן, אשר כבר הספיקה לגייס כ-60 מיליון דולר, רובם ממשקיעים זרים, מתעתדת להשקיע בחברות המציגות מחזורי מכירות שנתיים הגבוהים ממיליון דולר.

בעת ההכרזה על השקת הקרן אמר יהושע לוינברג, כי הקרן תביא לתעשיית ההייטק בישראל ניסיון עשיר שנצבר לאורך שנים רבות בתחומי הייזום, הניהול וההשקעות. ניסיון זה יאפשר לקרן לסייע ליזמים לעבור את כל המסלול משלב הסטארט-אפ עם הרעיון ועד לחברה המוכרת בעשרות מיליוני דולרים. לראיה, ברקורד של ג'אל ונצ'רס כבר ניצבים מספר אקזיטים מרשימים, בהם מכירת חברת nanoRep בעבור 45 מיליון דולר, מכירת חברת המדפסות הדיגיטלית מתן תמורת כ-48 מיליון דולר ועוד.

לקריאה נוספת אודות יהושע לוינברג

From → Joshua Levinberg

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: